Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
30.7 °C 18%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΜΜΜ: Οι μαύρες τρύπες των αστικών συγκοινωνιών
Ημερομηνία: Σήμερα 16/7/2025, 06:12 - Εμφανίσεις: 11



Χιλιάδες δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ «χαμένα», συρμοί του μετρό χωρίς κλιματιστικά σε θερμοκρασίες πέριξ των 40 βαθμών και συμβάσεις με ιδιώτες που δεν τηρούνται, παραμένουν οι μαύρες τρύπες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Η συχνότητα διέλευσης σε κάποιες περιοχές αγγίζει το μισάωρο, που ξεπερνιέται κατά πολύ στο θερινό ωράριο Με το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας να αυξάνεται συνεχώς έπειτα από την πανδημία, τα δρομολόγια σχεδόν στο σύνολο των μέσων μαζικής μεταφοράς παρουσιάζουν πτωτική πορεία, παρά τις προσθήκες καινούργιων λεωφορείων αλλά και την παρουσία ιδιωτικών ΚΤΕΛ στο συγκοινωνιακό έργο της πρωτεύουσας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Είναι ενδεικτικό και αξιοσημείωτο ότι στις στάσεις των λεωφορείων το επιβατικό κοινό χρειάζεται ιώβεια υπομονή, με τη συχνότητα διέλευσής τους σε κάποιες περιοχές να αγγίζει ακόμα και το μισάωρο, ενώ με την εφαρμογή του θερινού ωραρίου το ξεπερνά κατά πολύ! Την ίδια στιγμή, οι χρήστες της γραμμής 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) εξακολουθούν να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς τα δρομολόγια κάποιες ώρες της ημέρας έχουν συχνότητα έως και 12 λεπτών, ενώ κατά κανόνα τα δρομολόγια εκτελούνται ανά 9-10 λεπτά.

Επιπρόσθετο βασανιστήριο, υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης, είναι και η λειτουργία του κλιματισμού, με σχεδόν τον μισό στόλο των συρμών να παρουσιάζει δυσλειτουργίες λόγω του γνωστού προβλήματος της έλλειψης ανταλλακτικών.

Δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που μπροστά στη… σάουνα που τους αναμένει σε περίπτωση επιβίβασης σε συρμό χωρίς air condition, επιλέγουν να περιμένουν το επόμενο τρένο, κάνοντας την προσευχή τους να σταθούν τυχεροί! Ομως και στις άλλες δύο γραμμές του μετρό το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας εξακολουθεί να «βράζει» σε συρμούς χωρίς air condition, κάτι που πρόκειται να συνεχιστεί και τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Τη στιγμή που ξεκινούσε η πρώτη πιλοτική 24ωρη λειτουργία στις γραμμές 2 και 3, το μετρό της Αθήνας εξακολουθούσε να στηρίζεται σε έναν γερασμένο στόλο, με 20 από τους 52 συρμού...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
30.7 °C 18%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies